2017-05-26 13:13Pressmeddelande

Skivsläpp: Svensk schlager på Persiska

null

Carola, Ted Gärdestad, Lill Lindfors och Anita Lindbloms låtar – på persiska! Nu släpper vi albumet Paradis med Urban Turban och Shamim Naghedi som översatt svenska schlagerklassiker till persiska.

Urban Turban och Shamim Naghedi visar att språkliga och kulturella skillnader inte behöver vara ett hinder för skapande, snarare en redskap för att få det riktigt bra. I dag släpps albumet Paradis på Caprice Records. Shamim Naghedi har översatt tolv svenska schlagermelodier till persiska och tillsammans med Urban Turban blir de till musik med hög kvalitet.

Svensk schlager beskrivs ibland som det svenskaste som finns och många förknippar det nog med lättsam underhållning. Men med Shamim Naghedis översättningar uppstår en helt nytt svärta och ett nytt djup. Ingen kan längre kalla musiken sorglös.

Originallåtarna: Sånt är livet, Är det konstigt att man längtar bort nån gång, Han måste gå, Gråt inga tårar, Flottarkärlek, Du är den ende, Jag ger dig min morgon, Bygga upp ett stort berg, Min älskling du är som en ros, Främling, Jag vill ha en egen måne, Det verkar vara kärlek banne mig.

Köp Paradis i iTunes
Lyss på Paradis på Spotify

Musikverket, centret för kulturarv och kulturliv inom musik, teater, dans.

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.


Om Musikverket

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.

Kontaktpersoner

Karin Strand
Biträdande chef Svenskt visarkiv
Karin Strand
Emma Emanuelsson
Kommunikatör
Emma Emanuelsson
Dan Lundberg
Avdelningschef Arkiv och bibliotek
Dan Lundberg
Anna Nyander
Forskningsarkivarie
Anna Nyander