2017-08-29 13:23Pressmeddelande

Musikalisk recycling gör nytt av gammalt

null

Musikverket bjuder åter igen in gymnasieelever att skapa nytt av gammalt och återbruka ljud. Vad händer med Gössas, Lenas, Ingas och Måns musikaliska arv när det remixas och tas in i nutid? Nu är tävlingen öppen!

Musikverkets samlingar finns unikt material som många inte känner till – allt från teatermasker och instrument till fältinspelningar från ett helt sekel. Under hösten 2017 slår Musikverket ett slag för musikalisk recycling och utlyser en remixtävling för gymnasieungdomar. Av särskilt utvalda ljudinspelningar från Svenskt visarkiv ska de tävlande skapa nya verk. Vad resultaten blir kan bara framtiden visa, de tävlande får fria händer att använda ljuden precis som de vill.

På inspelningarna hörs helt vanliga människor som en gång i tiden fick chansen att spela in sitt musikaliska arv. Åtta personer med vitt skilda livsöden som tävlingsdeltagarna får chansen att lära känna. Alla inspelningar är gjorda av Matts Arnberg för Sveriges Radio.

Vinnaren till EMS

Vinnaren får en resa till Stockholm och en halvdag i den legendariska Elektronmusikstudion, EMS. Där får hen handledning att använda studion och utveckla sin musik med utrustning i världsklass.

Till tävlingssidan

Musikverket, centret för kulturarv och kulturliv inom musik, teater, dans.

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.


Om Musikverket

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.

Kontaktpersoner

Karin Strand
Biträdande chef Svenskt visarkiv
Karin Strand
Emma Emanuelsson
Kommunikatör
Emma Emanuelsson
Dan Lundberg
Avdelningschef Arkiv och bibliotek
Dan Lundberg
Anna Nyander
Forskningsarkivarie
Anna Nyander