2015-02-11 14:51Pressmeddelande

Caprice satsar digitalt med serien Jazz i Sverige

Under våren kommer Caprice Records att öka takten för sin digitala utgivning. Först ut blir tolv album i serien Jazz i Sverige. Senare i vår släpps även ett digitalt samlingsalbum med låtar från serien.

Caprice Records, vars backkatalog är en del av Musikverkets verksamhet, har en betydande del utgivningar som ännu inte har digitaliserats. En viktig uppgift är att tillgängliggöra dessa inspelningar i takt med att de blir digitaliserade.

Tidigare har album som Organic Music Society med Don Cherry, Music from Bulgaria och What I Am med Red Mitchell getts ut på CD.

Nu fortsätter Caprice Records med sin digitala satsning och ger ut serien Jazz i Sverige, en utmärkelse som fanns mellan åren 1972 och 2010. Priset delades ut av Caprice och Rikskonserter och gick till en ung svensk artist eller grupp som skulle representera svensk jazz i utlandet och i Sverige.

Sammanlagt producerades 39 album i denna serie. Tolv av dem, som tidigare bara funnits på LP, ges nu ut i digital form. Bland dessa kan nämnas Tommy Koverhults Kvintett (1983), Equinox (1984), Björn Alkes Kvartett (1974) och Opposite Corner (1976).

Senare i februari kommer 1975 års Jazz i Sverige-band, Iskra, att ges ut digitalt med bonusmaterial. I mars släpps även samlingsalbumet Jazz in Sweden Anthology 1972–2010 med ett spår från varje Jazz i Sverige-album.

Läs mer på Musikverkets webbplats om dessa album, lyssna på musiken och få information om andra digitala Caprice-utgivningar .

Musikverket, centret för kulturarv och kulturliv inom musik, teater, dans.

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.


Om Musikverket

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.

Kontaktpersoner

Karin Strand
Biträdande chef Svenskt visarkiv
Karin Strand
Emma Emanuelsson
Kommunikatör
Emma Emanuelsson
Dan Lundberg
Avdelningschef Arkiv och bibliotek
Dan Lundberg
Anna Nyander
Forskningsarkivarie
Anna Nyander