2015-01-12 14:58Pressmeddelande

14 miljoner till samarbetsprojekt i musiklivet

Nu är det dags att söka stöd från Musikverket till samarbetsprojekt i musiklivet. Cirka 14 miljoner kronor finns att fördela.

Nytt år innebär en ny möjlighet för musiklivet att söka stöd från Musikverket. Ansökningsomgången är öppen från 12 januari kl 08.00 till 3 februari vid midnatt. Denna gång finns cirka 14 miljoner kronor att fördela av de 25 årliga musikmiljonerna.

– Alla med koppling till det fria, professionella musiklivet är välkomna att söka. Vår ambition är att fler nya aktörer i olika delar av musiklivet får chans att förverkliga sina drömprojekt och kanske möjlighet att nå en ny publik, säger Jonas Burman som är chef för Musikplattformen på Musikverket.

Femtastic är ett av de projekt som fått stöd från Musikverket. Här berättar Vanessa Marko i Femtastic hur de använt pengarna .

Allt om kriterier för ansökning och hur du ansöker finns här .

Läs mer om andra projekt som fått stöd från Musikverket .

Mer om Musikverkets stöd till samarbetsprojekt i musiklivet .

Musikverket, centret för kulturarv och kulturliv inom musik, teater, dans.

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.


Om Musikverket

I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet.

Kontaktpersoner

Karin Strand
Biträdande chef Svenskt visarkiv
Karin Strand
Emma Emanuelsson
Kommunikatör
Emma Emanuelsson
Dan Lundberg
Avdelningschef Arkiv och bibliotek
Dan Lundberg
Anna Nyander
Forskningsarkivarie
Anna Nyander